OskarWesterlund

Espoon Homeongelma: Kouluja ei ole korjattu ajoissa

  • Espoo 2012 Vaalitilinpäätös - Suurin Puolue Alueittain
    Espoo 2012 Vaalitilinpäätös - Suurin Puolue Alueittain
  • Espoo 2012 Vaalitilinpäätös - Toiseksi Suurin Puolue Alueittain
    Espoo 2012 Vaalitilinpäätös - Toiseksi Suurin Puolue Alueittain

 

Länsiväylä-lehdessä kiehuu. Espoon Tapiolassa on homeongelma räjähtänyt käsiin. Puhuin asiasta eilen Espoolaisen opettajan kanssa ja ongelmia vaikuttaa ilmenevän myös muualla kunnassa. Espoon asukkaana ja kuntavaaliehdokkaana ihmettelen miten tilanne on päästetty tähän. Vaikuttaa siltä että Espoossa piilee johtajuusongelma.

Kenellekkään ei pitäisi tulla yllätyksenä että rakennukset menevät pilalle ajan myötä. Niitä pitää väistämättä korjata ja siihen kuluu tietty määrä rahaa. Mitä pidempään ongelmat jätetään korjaamatta, sen kalliimmaksi korjaustoimet menevät. Lopulta talo menee siihen kuntoon että ainoa vaihtoehto on toteuttaa purku ja rakentaa uusi tilalle.

Tämä ongelma kumpuaa kunnanvaltuustosta ja kunnan virkamiehistä. Jos he olisivat tehneet hyvää työtä ei meillä olisi tätä ongelmaa. Valtuutetuilla on ollut roimasti aikaa reagoida ja tehdä ratkaisuja. Nyt aika on mennyt käytännössä umpeen. Uskon että kunnanvaltuutettujen sekä virkamiesten keskuudessa on ollut henkilöitä, jotka ovat tiedostaneet tilanteen ja ovat koittaneet tehdä jotakin asian eteen. Mutta jostakin syystä ei vastakaikua ole löytynyt enemmistön keskuudesta. Kiinnostaako päättäjiä ylipäätänsä kuntalaisten terveys? Onneksi vaalit ovat aivan nurkan takana.

Espoolaisten, varsinkin Tapiolalaisten, olisi hyvä miettiä tarkkaan kenelle heidän kannattaa antaa äänensä seuraavissa vaaleissa. Poliitikot reagoivat vihaan puhumalla lempeitä. Lupauksia on helppo tehdä, mutta teot ratkaisevat. Emme ole nähneet ennakoivia ratkaisuja. Mitä enemmän valtuustopaikkoja puolueella on, sen suurempi osa ongelmaa he ovat ja siksi he kantavat myös vastaavan määrän vastuuta tapatuneesta. Katsokaamme siis miten valtuustopaikat jakautuivat 2012 kuntavaalissa. Käyttäkäämme tähän kaksi leiskaa Espoon vaalitilinpäätöksestä.

Uskon että kuvat puhuvat itsestään eikä sen värejä ole kovinkaan vaikea tulkita. Syypäät löytyvät kuvien väreistä. Jos tiedätte että valtuutettunne on yrittänyt konkreettisesti tehdä asialle jotakin ja hän on uudestaan ehdolla, äänestä häntä. Muitten osalta suosittelen että annatte äänenne jollekin toiselle ehdokkaalle toisesta puolueesta, esim. Liberaalipuolueelle. Meillä, toisin kuin valtapuolueilla, on sentään puhdas maine ja vastuuvapaus tästä katastrofista. Jos se olisi minusta kiinni nämä koulut olisi pistetty kuntoon jo vuosia sitten. Korjaustoimet voidaan esimerkiksi maksaa lainarahalla.

Äänestäjät valitsevat vapaasti sen todellisuuden jossa haluamme elää. Pitäisikö valtapuolueet päästää jatkoon ensi kaudelle vai kuuluisiko heidän päätyä jäähylle homeongelman takia? Itse pistäisin jäähylle. Politiikassa pitää olla tulosvastuu ja valtapuolueet ovat osoittaneet kykynsä.

Pohtikaa näitä asioita viimeistään äänestyskopissa. Tässä on kyse lasten ja opettajien terveydestä sekä hyvinvoinnista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat